Srce ne vidi "nedostatke": Holivudski par koji vraća vjeru u pravu ljubav

Radiosarajevo.ba
Srce ne vidi "nedostatke": Holivudski par koji vraća vjeru u pravu ljubav
Foto: People / Aimee i Rupert

Hollywood piše najljepše ljubavne priče, ne samo fiktivne nego i stvarne, a ona Ruperta Frienda i Aimee Mullins lako bi se jednog dana mogla naći na velikim ekranima.

Često od muškaraca čujemo rečenicu da im izgled nimalo nije važan kada se iskreno zaljube, ali rijetko im vjerujemo. Svaku sumnju u istinitost tog navoda odagnat će Rupert i još jednom nas podsjetiti da zaljubljeno srce uopće ne vidi ono što mnogi odmah percipiraju kao teški nedostatak.
O čemu ovi pišu? Pa žena je divna. Kako se ne bi zaljubio u nju, možda ste sada pomislili. Da, Aimee je uistinu prelijepa. I Aimee nema noge.

Rođena je bez fibule, lisne kosti u potkoljenici, zbog čega su joj amputirali obje noge kad je imala samo godinu dana. Doktor je njezinim roditeljima rekao da njihova kći nikada neće hodati ni živjeti samostalno.

Aimee Mullins - undefined

Foto: People: Aimee Mullins

Prevario se. Ne samo da je prohodala nego je postala i uspješna sportašica. Zbog tebe ispadam lažov, rekao joj je u šali isti doktor kada ga je srela prije nekoliko godina. Aimee se u mladosti bavila trčanjem zahvaljujući kojem je dobila i punu stipendiju za sveučilište Georgetown, a 1996. godine nastupila je na Paraolimpijskim igrama u Atlanti.

Profesionalnu sportsku karijeru okončala je 1998. godine i započela novu – manekensku. Njezina osobnost i ljepota oduševili su dizajnera Alexandera McQueena. Modni genijalac volio je na pistu poslati nekonvencionalne modele i šokirao je prisutne kada se Aimee pojavila na njegovoj reviji za modnu kuću Givenchy s drvenim izrezbarenim protezama izrađenim posebno za tu prigodu.

Nije dugo trebalo ni da je zapaze filmaši. Svoj prvi film "Cremaster 3" snimila je 2002. godine i u njemu glumila šest različitih likova. Naposljetku ju je glumački posao spojio s Rupertom. U maju 2013. dogovorili su sastanak vezan uz Rupertov budući filmski projekt i našli se u 18 sati u malom bistrou u New Yorku.

"U jednom trenutku prišao nam je konobar i rekao: Oprostite, ali morat ću vas zamoliti da odete. Pogledali smo ga i upitali: 'Zašto?' Odgovorio nam je: 'Zato što je već 04:30 ujutro i zatvorili smo prije sat vremena'. Mi nismo imali pojma da je toliko sati. Cijelu večer nismo bili svjesni ničega oko nas. Bio je to divan uzbudljiv razgovor između dva intenzivno znatiželjna uma o mnogo različitih tema.

Čak se ni ne sjećam da sam u nekom trenutku pomislila da je sladak. Međutim, sljedeći dan poslao mi je nekoliko poruka i inzistirao na tome da se što prije opet nađemo i dogovorilo smo večeru koja je počela u 18 sati i ovaj put trajala sve do 05:30. Hodali smo po kvartu tražeći mjesta koja su još otvorena. Nismo se željeli odvojiti jedno od drugoga. I tako nam je svaki dan od 1. 5. 2013. godine", kazala je.

Maj je očito mjesec njihove ljubavi jer je Rupert godinu dana kasnije u maju zaprosio Aimee, a sudbonosno da izrekli su 1. maja 2016. godine.

Ona nije željela zaručnički prsten, ali njezinom ocu Brendanu nije se svidjela ta ideja. Ako nema prstena, nema ni zaruka, kazao je zaljubljenom paru. Iako se ona protivila tome, pametni Rupert poslušao je punca i kupio prsten svojoj dragoj.

"Mislim da ćemo biti skandalozni i imati malo vjenčanje jer dobijem osip od samog razmišljanja o planiranju svadbe. Ionako se stalno sređujemo za crveni tepih tako da ne želim nikakvu posebnu haljinu, tortu i veliku zabavu. Na moju sreću, ni Rupert to ne želi", rekla je Aimee nakon zaruka.

Održali su svoju riječ i napravili uistinu skromno vjenčanje. Osim mladenaca, na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi, a jedan od njih bio je i Rupertov najbolji prijatelj koji ih je vjenčao.

 
 
 
View this post on Instagram

Today is the one-month anniversary of being happily married to @AimeeMullins! #ilovemywife

A post shared by Rupert Friend (@rupertfriend) on

"Oženili smo se na predivnoj farmi. Padala je kiša. Bilo je to savršeno vjenčanje. Nakon toga smo otišli na biljar", rekao je Rupert u TV emisiji "Live with Kelly“ prošle godine, piše Zadovoljna.hr.

Kada ne rade, svaki slobodni trenutak koriste za putovanja ili pak vrijeme provode u miru svog doma koji se nalazi u zgradi stare tvornice cipela: "Tokom studija sam živjela s hrpom frajera, ali bila sam jedina s kutijom za alat. To je jedna od stvari koja je povezala Ruperta i mene. Kupio je stan u istočnom Londonu i sve je sam uredio. Postavio je cijevi i drveni pod. Pronašao je staru crkvu na sjeveru Engleske koja je trebala biti srušena i kupio njihove podove tako da sada doslovno hodamo na stotinama godina. Toliko je sretan kad radi s drvetom. Sada želimo naučiti žbukati."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije