Odlučeno / Slavni voditelj napušta Fox News nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

20. 04. 2017. u 08:21:00 Fena

Shares:0

Američki kanal Fox News je objavio u srijedu da iz njihovih redova odlazi njihov najpopularniji voditelj Bill O'Reilly nakon optužbi za seksualno zlostavljanje.

Nakon proučavanja optužbi, tvrtka i O'Reilly su dogovorili da se on više ne vraća na Fox News.

Bill O'Reilly (67), zvijezda emisije The O'Reilly Factor koja se 20 godina emitira tokom sedmice na konzervativnoj kablovskoj mreži Fox News, trebao se u ponedjeljak pojaviti pred više miliona svojih fanova, nakon odmora u Italiji. Otišao je na odmor nakon što je The New York Times otkrio da su O'Reilly i Fox pet žena isplatili blizu 13 miliona dolara za šutnju i odustajanje od procesa zbog seksualnog zlostavljanja.

Predsjednik SAD-a Donald Trump je otvoreno podržao voditelja, koji je više puta intervjuirao republikanskog milijardera.

"On je dobar čovjek, mislim da nije učinio ništa loše", rekao je predsjednik.

Brojni oglašivači su se povukli iz emisije nakon otkrića Timesa. Nekoliko medija, među kojima New York Magazine, navelo je da se porodica Murdoch, vlasnik kanala konačno odlučila rastati od voditeljske zvijezde. James Murdoch, sin australskog magnata Ruperta Murdocha, je uvjerio oca da ga mora otpustiti kako ne bi ocrnio sliku kanala, prema New York Magazinu.

Preostalo je jedino dogovoriti uvjete njegovog odlaska. O'Reilly je nedavno potpisao novi višegodišnji ugovor s kanalom, vrijedan više od 20 miliona dolara godišnje.  

Zbog sličnih optužbi s Fox Newsa je u julu 2016. otpušten osnivač i direktor mreže Roger Ailes.

Tagovi: Donald Trump

NEMA KOMENTARA