Sjećanje na ZOI 84': Bombaj Štampa nastupila na Bjelašnici

Radiosarajevo.ba
Sjećanje na ZOI 84': Bombaj Štampa nastupila na Bjelašnici
U cilju očuvanja sjećanja na Olimpijadu, Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji sa ZOI ’84 danas je od 10 sati upriličila cjelodnevni program na Bjelašnici.

Sastavni dio današnjeg programa bio je i 13. Međunarodno takmičenje menadžera u skijanju – ETI CUP 2018.

U takmičenju je učestvovalo više od 60 menadžera koji su vozili dvije veleslalomske trke.

Po proglašenju najboljih, dobru atmosferu dodatno je zagrijao nastup Bombaj Štampe, koji su pjevali svoje hitove kao što su “Bolje letim sam”, Dubrovački trubaduri”, “Mali motorin”, “Nedim", a također nekoliko pjesama su izveli Laka i Mirela.

“Sjećanja žive zauvijek, Sarajevo ‘84”

Tog februara ‘84-e svijet je pisao o Sarajevu kao gradu mladosti, mira, prijateljstva, ljubavi i svega što olimpizam nosi u sebi. Tih je dana Sarajevo bilo glamurozno mjesto okupljanja sportista, turista, novinara iz cijelog svijeta. Danas, 34 godine nakon, od tih Zimskih olimpijskih igra nije ostalo mnogo. Ali je ostalo ono najvrijednije, a to su sjećanja onih koji svjedoče da je Sarajevo te ‘84 bilo centar svijeta.

Olimpijski duh danas je prisutan među starijom i srednjom generacijom, a naša je obaveza da te uspomene dijelimo sa mladim generacijama, da ljubomorno čuvamo sjećanje na pozitivan imidž Sarajeva prezentovan kroz Olimpijske igre, s ciljem da nam taj isti imidž bude referenca i težnja daljnih nastojanja i ponosno ističemo epitet Sarajevo olimpijski grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije