Sharon Stone: Izgubila sam sve

Radiosarajevo.ba
Sharon Stone: Izgubila sam sve
FOTO: Time / Sharon Stone

Glumica kaže da se od moždanog udara oporavljala sedam godina i da se u tom periodu Hollywood prema njoj odnosio brutalno.

Karijera joj je naglo zamrla kad je 2001. imala moždani udar, i tada je pala u zaborav.

“Meni je trebalo sedam godina da dođem sebi, a devet dana sam imala krvarenje mozga. Trpila sam neljubaznost i drskost od mojih kolegica pa do sudije koja je odlučivala o starateljstvu nad mojim sinovima”, otvoreno je rekla Sharon Stone, prenosi 24sata.hr.

U to vrijeme prolazila je i kroz razvod s tadašnjim suprugom Philom Bronsteinom, a ni brak s Michaelom Greenburgom (67) nije uspio. Usvojila je tri sina, Roana (18), Quinna (12) i Lairda (13).

sharon_stone_mozdani_udar15.jpeg - undefined

FOTO: 24sata.hr: sharon_stone_mozdani_udar15.jpeg

Za ulogu u trileru "Casino" nagrađena je Zlatnim globusom, a najveći utisak u karijeri ostavila je erotskim trilerom "Basic Instinct". Partner joj je bio Michael Douglas, a zbog golišavih scena pratio ju je imidž fatalne zavodnice.

“Ja sam u to vrijeme bila najtraženija glumica, vruća roba. Borila sam se za starateljstvo nad sinovima, pokušavala normalno da funkcionišem, radim, a pritom sam dizala novu hipoteku na kuću u kojoj sam živjela. Izgubila sam sve što sam imala, pa i status u Hollywoodu, zaboravili su me”, rekla je Sharon koja se uporedila sa princezom Dianom za koju smatra da je također nakon tužne sudbine postala zaboravljena.

Otkrila je da je spasio ugovor sa Diorom 2005. godine.

“Diana i ja samo bile jako poznate, ona je umrla, a ja sam imala moždani udar. I onda smo zaboravljene”, zaključila je Sharon Stone.

Bolovi koje je imala prilikom moždanog udara su toliko jaki da je imala osjećaj kao da su je upucali u glavu.

sharon_stone_mozdani_udar16.jpeg - undefined

FOTO: 24sata.hr: sharon_stone_mozdani_udar16.jpeg

“Nazvala sam mamu i rekla joj: ‘Mama, zovem te sa intenzivne njege. Imam izliv krvi u mozak’”, rekla je.

Ona je na intenzivnoj provela 11 dana, a vjerovatnoća da će preživjeti nije bila velika. Devet dana nije prestajala da krvari. Taj trenutak je promijenio sve u njenom životu.

Naredne dvije godine učila sam da hodam, slušam, pišem i govorim, a dugo nisam mogla da čitam. Mislila sam da umirem, čak i pošto sam se vratila kući”, ispričala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije