Severina uložila žalbu na presudu kojom joj je oduzeto starateljstvo

Radiosarajevo.ba
Severina uložila žalbu na presudu kojom joj je oduzeto starateljstvo
Foto: Promo / Severina novu pjesmu posvetila sinu

Kako piše hrvatski Jutarnji list, advokatski tim Severine Kojić podnio je žalbu na privremenu odluku suda da njen sin Aleksandar (7) pripadne na staranje ocu Milanu Popoviću.

Advokatski tim pjevačice o detaljima nisu htjeli pričati, ali taj list nezvanično otkriva šta se nalazi u žalbi.

"U srijedu je podnjeta žalba na dvadesetak stranica u kojoj je navedeno da je sud odlučio gdje će dijete živjeti, bez prethodnog uzimanja u obzir činjenice da dijete ima pravo da zna gdje će stanovati", navodi list i dodaje da bi, prema Konvenciji UN-a o pravima deteta, mališan morao da se “pita za mišljenje”, prenosi Jutarnji.

Kako dalje navodi list, utvrđen je čitav niz pogrešnih činjenica i odluka je neodrživa, navodno piše u žalbi.

Posjećamo, sudija Tea Golub nedavno je donijela privremenu mjeru i naložila da sin srbijanskog biznismena i pjevačice ubuduće živi sa ocem i da otac samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Budući da se danima spekuliše o navodnim detaljima ove borbe za starateljstvo, regionalni mediji nedavno su prenijeli i kako će pjevačica navodno Milanu morati da plaća alimentaciju od 1200 kuna ili 160 eura a do sada je Milanova mjesečna alimentacija bila 15.000 kuna ili 2.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije