Šest mogućih scenarija brutalnog ubistva srbijanske pjevačice

Fena
Šest mogućih scenarija brutalnog ubistva srbijanske pjevačice
Četiri sedmice policijske istrage ubistva pjevačice Jelene Krsmanović iznjedrile su malo konkretnih dokaza.

No, postoji najmanje šest potencijalnih scenarija brutalnog usmrćivanja ove mlade žene.

Nijedan od spomenutih scenarija, međutim, nije dovoljno pokrepljen svjedočenjima i forenzičkim nalazima da bi postao baza neke buduće optužnice. Više tužiteljstvo je zato na mukama. S jedne strane, pritisnuto je od javnosti da "rodi" suvislu optužnicu i naredi uhićenja, dok je s druge strane svjesno da ako istraga ne bude utemeljna, a optužnica jasna - ubojica vjerojatno nikada neće dobiti zasluženu kaznu, piše Kurir.

U ovakvim slučajevima, inicijalna sumnja uvijek pada na najbliže srodnike, pa je prvi na meti bio Jelenin suprug Zoran Marjanović.

Zoran je prijavio Jelenin nestanak, i sam je išao u potragu za suprugom s policijom i mještanima Borče. Po nalaženju Jeleninog tijela u kanalu u blizini nasipa u Crvenki, Marjanović je priveden na saslušanje.

Paralelno sa ispitivanjem Marjanovića, policija je prikupljala forenzičke dokaze. Jedna od prvih konkretnih informacija o ubojstvu bila je ona koja je govorila da je Jelena usmrćena udarcima drvenim štapom. I Zoran je u policiji dao iskaz u kojem je rekao kako je izvjesnog čovjeka sa štapom vidio na nasipu kobnog dana, da se sa njim mimoišao dok je panično tražio suprugu. Ova verzija je, međutim, relativno brzo odbačena.

Nakon puštanja Zorana iz policije, pažnja se okreće ka anonimnom izvršitelju, a inspektori i javnost pomišljaju da bi ubojica mogao biti neki od ljubomornih obožavatelja Jeleninog lika i djela.

Uvjereni da je ubojica na neki način povezan sa porodicom Marjanović, inspektori su nastavili da "češljaju" najbliže Jelenine srodnike. Na red je, nedavno, stigla i Zoranova majka, odnosno Jelenina svekrva Zorica. Zorica je, inače, pobuđivala veliku pažnju javnosti od samog početka istrage, prije svega zbog svog bizarnog “vidovnjačkog” zanimanja.

Do danas nije jasno kako je moguće da je Jelenin ubojica monstruozni zločin izvršio usred bijela dana, na nasipu koji se nikako ne može nazvati skrivenim.

Inspektori koji rade na slučaju i dalje su uvjereni da je Zoran Marjanović krije neke informacije bitne za rasvjetljavanje zločina. Ako ga sam nije počinio, da li je moguće da Jelenin muž sumnja na nekog poslovnog suradnika?

Zoran je kompozitor, i na estradnoj sceni Srbije poznat je kao osoba koja je napravila nekoliko muzičkih hitova. Da li je moguće da je neki nezadovoljni klijent, dužnik ili čovjek kojem je Zoran dugovao - monstrum koji je presudio Jeleni?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije