Serena Williams dizajnira torbe kako bi pomogla žrtvama porodičnog nasilja

Radiosarajevo.ba
Serena Williams dizajnira torbe kako bi pomogla žrtvama porodičnog nasilja
Slavna teniserka Serena Williams izgleda bolje nego ikada, što je potvrdila fotografijama na Instagram profilu.

Kilograme nakon porođaja je povratila veoma brzo, a za to ima i dobar razlog. Naime, Serena se planira uskoro vratiti tenisu.

"Mislila sam da ću se povući nakon što dobijem djecu, ali sada ne razmišljam na takav način. Definitivno se vraćam", kazala je nedavno jedna od najboljih teniserski svih vremena. 

Podsjećamo, Serena je krajem ljeta rodila djevojčicu, što je putem Twittera obznanio njen trener Patrick Mouratoglou. Ovo je prvo dijete za 35-godišnju teniserku i njenog zaručnika suosnivača Reddita Alexisa Ohaniana.

Serena je uz majčinske obaveze posvećena i jednom humanom činu, pomaganju u borbi protiv porodičnog nasilja. U čast Nacionalnog mjeseca svijesti o nasilju u porodici, koji se održava ovog mjeseca, dizajnirala je prilagođenu italijansku kožnu torbicu kako bi podržala svoje prijatelje u njihovom godišnjem Purple Purse izazovu za prikupljanje sredstava.

"Svakih deset dolara koje donirate u ovom izazovu daje vam mogućnost da osvojite jednu torbu. Svake sedmice ovog mjeseca ćemo objaviti po jednog dobitnika. Sve donacije će biti proslijeđene neprofitnoj organizaciji Purple Purse 2017 i pomoći će u pružanju kritičnih resursa za žrtve porodičnog nasilja širom zemlje. Što više donirate, to više pomažete preživjelima i imate više šanse za pobjedu! Zato se uključite i donirajte danas", napisala je Serena uz fotografiju na Instagramu. 

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije