Sarah Summers pobjednica izbora za Miss USA 2018

Radiosarajevo.ba
Sarah Summers pobjednica izbora za Miss USA 2018
Instagram / Summers: Odnijela ubjedljivu pobjedu
Osim zanosnom ljepotom i savršenom figurom, Miss Nebraske Sarah Summers je svojom harizmom, u konkurenciji od 50 djevojaka, osvojila je petočlani žiri.

Izbor za Miss koji je  održan u Lousiani pred kandidatkinje je postavio i niz zadataka na koje je Summers odgovarala s lakoćom, a otkrila je i  mnoge detalje o sebi kazavši, između ostalog, da želi biti  pedijatrijska sestra. Govorila je i o tome šta je fascinira u ovom poslu. 

"Bila sam u dječijoj bolnici kada sam imala pet godina. Ne sjećam se mnogo toga, ali pamtim da su moji roditelji bili veoma zabrinuti, a nikada prije nisam vidjela svog oca tako uplašenog. Moja medicinska sestra je bila fantastična i ona je neko na koga se želim ugledati", objasnila je 23-godišnja misica. 

Lijepa plavuša ističe da je sada sertifikovana za ovaj rad, te može da pomagati brojnoj djeci i porodicama, kao i ljekarskom timu.

"Tako je osnažujuće pomagati pacijentima, razumjeti njihove dijagnoze i različite procedure i podržavati ih kroz to", ističe ova humana dama. 

Osim ljubavi prema medicini i nesebične pomoći bolesnima ispunjavaju je još neke stvari, a jedna od njih je fitnes.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije