Sanela Jenkins otkrila da li će se kandidovati za predsjednicu BiH

Radiosarajevo.ba
Sanela Jenkins otkrila da li će se kandidovati za predsjednicu BiH
Radiosarajevo.ba / Sanela Jenkis

Sanela Jenkins prije 26 godina kao izjeglica iz Bosne i Hercegovine otišla je u Veliku Britaniju. U Londonu je završila studij i upoznala uspješnog bankara, za kojeg se 1999. i udala. Nakon razvoda s dvoje djece odselila se u Los Angeles, a skoro svako ljeto obvezno provodi u Hrvatskoj.

Sa svojim dečkom, pop-zvijezdom Asherom Monroom, dala je televizijski intervju za IN magazin i u njemu nam otkrila sve o najavi kako će se kandidirati za predsjednicu Bosne i Hercegovine.

U spomen na brata ubijenog u ratu osnovala je fondaciju kojom je sudjelovala u osnivanju sarajevskog medicinskog fakulteta.

Za to je dobila nagradu čiji su ponosni vlasnici i Bono Vox te Nelson Mandela.

''Kad je bio rat u Sarajevu, ja sam bila ovdje kao izbjeglica 18 mjeseci u Splitu. Tada sam bila na dnu. Prema meni su Splićani i svi u Hrvatskoj bili fantastični'', prisjeća se. 

Prijatelji su joj mahom poznate holivudske zvijezde, a posebno je bliska s Eltonom Johnom. Prije njegova vjenčanja s Davidom Furnishem upravo im je Sanela organizirala momačku večer.

''Mi zajedno radimo, oni su moji bliski prijatelji i ja ih jako volim'', priča Sanela.

Sanela, koja je nedavno najavila da će se na idućim izborima kandidirati za predsjednicu BiH, u intervjuu ia IN magazin progovorila je i o ovoj temi.

''Ja sam to malo rekla kroz šalu jer me jako boli koliko mi imamo potencijala i ja mislim kad bi samo mogao malo neko da nas protrese, ako treba, u budućnosti ću sve ostaviti i doći pomoći napraviti sve što sam sada navela. Gubimo mlade ljude, pričala sam s dosta njih. To je šteta jer mi ne damo priliku da rastu nove generacije, moramo ići dalje. Pomoći im da nauče historiju, ali i da idu dalje. '', zaključila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije