Samo za nadarene: Melania Trump u SAD je stigla preko Einstein vize

Radiosarajevo.ba
Samo za nadarene: Melania Trump u SAD je stigla preko Einstein vize
Foto: Profimedia / Donald Trump i Melania Trump
Ovih dana američki novinari izuzetno su okupirani otkrivanjem statusa državljanstva prve dame Melanije Trump, koja je iz rodne Slovenije u Sjedinjene Američke Države stigla prije tačno 17 godina, i to pod vrlo zanimljivim okolnostima.

"Svi koji su se bar jednom prijavljivali za bilo koji oblik američke vize znaju koliko je težak proces dobivanja iste, a strogih uvjeta koje pritom trebaju zadovoljiti ima i previše. Proces postaje još kompliciraniji kada su u pitanju zelene karte i dobivanje statusa američkog državljanstva, no kod aktualne prve dame Melanie Trump sve je teklo izuzetno glatko i bez ikakvih problema", piše Washington Post.

Tada 24-godišnja Melania Knavs stigla je prvi put u Ameriku turistički 27. augusta 1996. te joj je u oktobru iste godine američka ambasada u Sloveniji odobrila radnu dozvolu, a koju je produžavala pet puta. 

Podsjetimo, Melania se bavila manekenstvom i modelingom.

Donald Trump i Melania Trump - undefined

Foto: Profimedia / Donald Trump i Melania Trump

Svoju ljubavnu vezu s Donaldom Trumpom započela je 2000. godine, a samo godinu dana nakon zatražila je u Ljubljani takozvanu Einstein vizu (EB-1), koja je inače rezervirana za nadarene osobe.

Prije nego se udala za Trumpa 2005. godine Melania je nosila razne revije na sedmicama mode po svijetu, no nikada nije stekla status supermodela.

Jedan od značajnijih poslovnih angažmana iz tih dana bilo je snimanje za prestižni časopis Sports Illustrated, kada je u bikiniju pozirala na plaži.

Melania Trump - undefined

Sports Illustrated / Melania Trump

Melanija je 2001. dobila spomenutu vizu s još 20-ak ljudi iz svoje zemlje, a sada, 17 godina kasnije, njezin je ulazak u Ameriku pod povećalom. piše Washington Post.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije