S osmijehom na licu: Svi pričaju o Melanijinom ugodnom razgovoru s Obamom

Radiosarajevo.ba
S osmijehom na licu: Svi pričaju o Melanijinom ugodnom razgovoru s Obamom
Foto: Twitter / Melania Trump
Čak četvorica nekadašnjih predsjednika, bila su prisutna na pogrebu Barbare Bush, bivše prve dame SAD-a koja je umrla u utorak 17. aprila u dobi od 92 godine.

Crkvenom obredu održanom u crkvi svetoga Martina u Houstonu, koji je direktno prenosila televizija, prisustvovala su dva bivša demokratska predsjednička para, Barack i Michelle Obama te Bill i Hillary Clinton.

Kako su ranije saopćili iz Bijele kuće, predsjednik Donald Trump nije došao na pogreb u znak poštovanja prema porodici Bush, želeći ih poštedjeti moguće zbrke koju bi izazvale dodatne mjere sigurnosti.

Aktuelnu predsjedničku porodicu predstavljala je Melania Trump.

Svjetski su se mediji pak fokusirali i na ugodno "čavrljanje" Melanije i Baracka Obame, s obzirom na to da prva dama koja je obično vrlo ozbiljna, ovoga puta nije skidala osmijeh s lica.

Tviteraši su to kao i obično popratili s duhovitim postovima, a mnogi su uvjereni kako joj godi što u blizini nije bilo Donalda Trumpa.

"Melania je izgledala raspoloženije na pogrebu nego što smo je već dugo vidjeli takvu. Zar ne biste i vi da ne sjedite pored Donalda Trumpa već Baracka", glasio je jedan komentar na Twitteru.

Prva dama SAD-a, na svom Twitteru također je odala počast Barbari Bush.

"Bila mi je veliki čast otputovati u Houston kako bih odala počast Barbari Bush i nevjerovatnom životu koji je vodila kao majka, supruga i neustrašiva prva dama. Moje najiskrenije misli i molitve su i dalje s Georgeom H. W. i cijelom porodicom Bush", stoji između ostalog u saopćenju Melanije Trump.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije