Roman Abramovič bivšoj supruzi Daši poklonio nekretninu od 160 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Roman Abramovič bivšoj supruzi Daši poklonio nekretninu od 160 miliona KM
EPA / Daša Žukova
Ruski oligarh Roman Abramovič prepisao je ovih dana nekretninu u njujorškom Upper East Sideu, vrijednu nevjerojatnih 160 miliona KM, na svoju bivšu suprugu Dašu Žukovu.

Dok se ne useli u svoj novi dom, Daša Žukova sa sinom i kćerkom, koje je dobila u braku s Romanom Abramovičem, živi u vili nekoliko ulica dalje, koja je u vlasništvu nepoznatog Rusa, a on je tu kuću kupio 2008. godine za 70 miliona KM, no ne živi u njoj, niti u Americi.

"Daša i Roman imaju prijatelja Rusa koji zbog sankcija ne smije stupiti na američko tlo, a koji im je iznajmio svoj dom dok se preuređuje megavila", rekao je izvor blizak bivšim supružnicima.

Za mjesto prebivališta Abramovič je u dokumentima naveo svoju adresu u Moskvi, a Daša Žukova vilu u kojoj trenutno boravi.

Ovi transferi i prepisivanje imovine dio su njihove brakorazvodne parnice, piše Tportal.

Sam Roman Abramovič nedavno je postao državljanin Izraela, nakon što su se pojavili problemi te on nije mogao produžiti svoju britansku vizu, unatoč tome što je vlasnik nogometnog kluba Chelseaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije