Richard Gere se nakon 30 godina vraća na male ekrane

Radiosarajevo.ba
Richard Gere se nakon 30 godina vraća na male ekrane
/ Anadolija

Američki glumac Richard Gere u novoj će BBC-jevoj dramskoj seriji glumiti medijskoga mogula, a partneri će mu biti glumica Helen McCrory i glumac Billy Howle, piše BBC.

Osam nastavaka u trajanju od po sat vremena snimat će se uglavnom u BBC-jevim londonskim studijima. 

Gere je izjavio da mu je veoma drago što se nakon dugog vremena vraća na male ekrane. 

Serija "MotherFatherSon" emitirat će se u programu BBC Two. Priča je to o uspješnome poslovnom čovjeku Maxu (Gere), njegovoj bivšoj supruzi Kathryn (McCrory) i njihovu sinu Cadenu (Howle).

Porodično carstvo postaje ugroženo u trenutku kada Cadenu, koji vodi očeve novine u Velikoj Britaniji, poslovi izmaknu kontroli, a posljedice su moguće za čitavu porodicu i za njihovo poslovno carstvo. 

"Jako sam zadovoljan što sarađujem s BBC-jem na ovoj iznimnoj seriji s toliko talentiranih ljudi. Tema je vrlo aktualna", kazao je Gere. 

Scenarist serije Tom Rob Smith, poznat po scenariju za "Ubistvo Giannija Versacea: Američka kriminalistička priča" kazao je da od početka vjeruje kako uspjeh serije ovisi o glumačkoj ekipi, a "ovdje su se okupili iznimni glumci". 

Gereove dosadašnje uloge smatra vrlo kompleksnima, a kao glumca i čovjeka ga iznimno cijeni. Američki glumac slavu je stekao 1980. u kultnome filmu "Američki žigolo", a zvjezdani status je potvrdio filovima "Oficir i gentleman""Cotton club" i "Zgodna žena".

Snimanje serije počinje ovog ljeta u Londonu i u Španiji, no još nije poznato kada ono završiti i kada će se serija početi prikazivati na malim ekranima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije