Preminuo Gorden Kaye, omiljeni glumac iz serije "Allo, Allo"

Radiosarajevo.ba
Preminuo Gorden Kaye, omiljeni glumac iz serije "Allo, Allo"
Tužna vijest o smrti glumca Gordena Kayea pogodila je danas cijeli glumački svijet, posebno ljude koji su Kayea pamtili po izvrsnoj ulozi vlasnika restorana u kultnoj seriji „'Allo 'Allo!“.

Njegov agent potvrdio je za BBC da je Kaye preminuo rano jutros u 75 godini, te da je ovo tužan trenutak za cijeli svijet kojeg je nebrojeno mnogo puta tokom svoje karijere Kaye, poznatiji kao Rene, nasmijavao do suza.

Serija koja ga je proslavila, a koja na humorističan način opisuje borbu francuskog Pokreta otpora protiv njemačkih vojnica u Drugom svjetskom ratu postala je kultna upravo zbog njegove sjajne role i visprenog humora. Odigrao je svih 84 epizode ove serije, a nastupao je i u njenoj pozorišnoj verziji.

Svijet je, dakle, pored brojnih slavnih ličnosti koje su nas napustile u 2016. godini, ostao i bez glumca čija pojava je izazivala osmijehe na lica mnogih. Ipak, umjesto da sa tugom prihvatamo njegovu smrt, vjerujući da bi to bila i njegova želja, pogledat ćemo neke od njegovih najurnebesnijih šala iz serije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije