Rambo Amadeus ima jednostavno rješenje problema zagađenosti zraka

Radiosarajevo.ba
Rambo Amadeus ima jednostavno rješenje problema zagađenosti zraka
Foto: Miloš Dišković / Rambo Amadeus

Posljednjih godina u našem regionu se mnogo priča o zagađenosti zraka. Prema relevantnim mjerenjima u Europi i svijetu obavezno se na listi najzagađenijih gradova naše i jedan s Balkana.

Muzičar Rambo Amadeus čini nam se ima jednostavno rješenje za ovaj problem, a njega je podijelio sa svojim fanovima na svom Facebook profilu.

„Cijeli svijet ubrzano radi, da zaradi što više, tako što se proizvodi sve više da bi se kupilo sve više, da bi pojedinci zaradili još više, sve na račun zagadjenja vazduha. Jedino što mi pada napamet kako da se ovo zaustavi je da jednostavno prestajemo da kupujemo bilo šta što nije hrana. Ostalo sve treba kupovati - second hand - ono što je već nekad proizvedeno i upotrebljavano. Tako nećemo stimulisati novo zagadjivanje proizvodnjom, i moći ćemo manje da radimo, jer su second hand stvari neuporedivo jeftinije“, predložio je Rambo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije