Prošlo je 20 godina: U jednom od najvećih hitova smo gledali zgodnu Hrvaticu

Radiosarajevo.ba
Prošlo je 20 godina: U jednom od najvećih hitova smo gledali zgodnu Hrvaticu
FOTO: Screenshot / Spot za pjesmu “Livin' la Vida Loca”

Pjesma koja je obilježila ljeto 1999. godine, ali zapravo i cijelu muzičku historiju kao jedan od najvećih hitova jest “Livin' la Vida Loca”, koju je otpjevao Ricky Martin.

Spot je sniman iste godine u Los Angelesu, a glavnu ulogu seksepilne zavodnice dobila je hrvatska manekenka Nina Morić, kojoj su se nakon toga otvorila brojna vrata u modnom svijetu, a ona odlučila graditi karijeru modela u susjednoj Italiji.

Brojne pripadnice nježnijeg spola u to su vrijeme itekako bile ljubomorne na Ninu zbog njezina vrućeg plesa i poljubaca koje je razmjenjivala s latino zavodnikom, koji je nekoliko godina kasnije objavio da je gay.

Ipak, u nekoliko je navrata javno priznao kako je Nina san svakog muškarca.

Nakon snimanja spota Nina je odradila niz modnih snimanja i angažmana, no s vremenom je prepoznatljiva postala uglavnom po velikom broju estetskih operacija kojima se podvrgnula i prema mnogim mišljenjima uništila svoju prirodnu ljepotu.

“Livin' la Vida Loca” najuspješniji je singl koji je Ricky otpjevao u svojoj bogatoj muzičkoj karijeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije