Pritvorski dani komičara Billa Cosbyja: Zatvor se ne razlikuje previše od mornarice

Radiosarajevo.ba
Pritvorski dani komičara Billa Cosbyja: Zatvor se ne razlikuje previše od mornarice
Foto: EPA-EFE / Američki komičar Bill Cosby osuđen je na tri do deset godina zatvora zbog seksualnog napada

Američki komičar Bill Cosby suprugu nije vidio od septembra prošle godine, ali se s njom telefonom čuje triputa dnevno, a zatvor smatra “nevjerojatnim iskustvom”, kazao je njegov glasnogovornik Andrew Wyatt za New York Daily News.

“Bill tvrdi da je to nevjerojatno iskustvo. Pomaže mu da bude kreativniji, a kad izađe, planira o proživljenom iskustvu pisati”, rekao je Wyatt u telefonskom intervjuu za ovaj američki medij.

“On ustaje svako jutro u 3.30 sati, potom vježba. Četiri je godine proveo u mornarici, a zatvor se ne razlikuje previše od mornarice. Ljudi imaju zajedničke sobe, spavaju iznad vas u krevetima na kat. Svi obavljaju svoj posao, a vi morate slijediti pravila. Budući da je hrana prepuna soli, najprije je premjesti u šalicu, a potom triput ispere iznad umivaonika kako se ne bi razbolio. Cosby sebe smatra ‘političkim zatvorenikom’ koji mora održati dobro zdravlje, dok se ne riješi žalba”, dodao jeWyatt.

Podsjetimo, komičar Cosby, poznat po ulozi u hit seriji ‘Cosby Show’, osuđen je na tri do deset godina zatvora zbog seksualnog napada.

Poznat kao “američki tata”, zbog očinske uloge u popularnoj humorističnoj seriji iz osamdesetih godina, kažnjen je zbog drogiranja i seksualnog napada na Andreu Constand 2004. godine, a vjeruje se da mu je zbog visoke starosne dobi dosuđena kraća kazna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije