Princeza Diana: Šta je rekla u seriji tajnih intervjua

Radiosarajevo.ba
Princeza Diana: Šta je rekla u seriji tajnih intervjua
Godine 1991. u londonskoj palači Kensington princeza Diana obavila je seriju tajnih razgovora sa svojim prijateljem – novinarom Andrewom Mortonon.

Morton je tada, uz Dianinu suglasnost, snimao razgovore, a nešto kasnije napisao knjigu o životu princeze od Velsa u kojoj je otkrio svakodnevnicu jedne od najfotografiranijih žena na svijetu.

U to vrijeme javnosti nije bilo poznato da je brak princeze Diane i princa Charlesa bio u krizi. 

U povodu 20. godišnjice smrti Diane Spencer TV kanal National Geographic prikazat će dokumentarni film Diana: Tajni intervjui koji spaja arhivske i rijetke audiosnimke razgovora s Andrewom Mortonon. 

Intervjui nikad nisu objavljeni i sigurno će izazvati dosta pažnje poklonika Princeze srca.

Navodno je Diana otvoreno progovorila o svom životu – od nesretnog djetinjstva, preko upoznavanja s princom Charlesom kada je imala 16 godina, do nespremnosti da se bori sa slavom i svjetlima fotoaparata.

U tajnim intervjuima Diana govori i o svom emocionalnom vjenčanju, iskustvima s postnatalnom depresijom, bulimijom...

"Uzeli smo najvažnije trenutke u njenom životu i hronološki ih poredali, sve ilustrirali medijskim izvještajima i arhiviranim fotografijama iz tog vremena. Svi su mislili da je imala život iz bajke, a zapravo je bila duboko nesretna", rekao je Tom Jennings, izvršni producent filma koji će biti premijerno emitiran krajem augusta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije