Princ Harry 16 godina šutio o smrti majke Diane

Anadolija
Princ Harry 16 godina šutio o smrti majke Diane
Britanski princ Harry izjavio je da žali što ranije nije govorio o tome koliko je smrt njegove majke, princeze Diane od Walesa, utjecala na njega i otkrio da je o toj temi prvi put progovorio 16 godina nakon njene smrti.

Harry je u Kensingtonovoj palači organizirao dobrotvorni događaj za mentalno oboljele, kojem su prisustvovali poznati britanski sportisti pozvani da govore o svojim psihološkim problemima.

Bivši defanzivac Engleske i Mancheset Uniteda Rio Ferdinand, olimpijska i svjetska prvakinja, biciklistica Victoria Pendleton i bivša britanska srednjeprugašica, dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje Kelly Holmes bili su među zvanicama. Svako od njih je bio u pratnji partnera, prijatelja ili sportskog psihologa koji su im pomogli da prođu kroz najteže životne trenutke.

BBC javlja da je Ferdinand, čija je supruga Rebecca Ellison prošle godine preminula od raka, upitao Harryja o posljedicama koje je na njega ostavila smrt njegove majke.

Peti nasljednik britanskog trona kazao je kako do 28. godine uopće nije želio govoriti na temu majčine smrti.

"Zaista žalim što nikada nisam govorio o tome. Prvi put sam o tome progovorio u 28. godini. Uredu je da patite sve dok o tome govorite. To nije slabost. Slabost je imati problem i ne prepoznati ga ili ga ne rješavati", rekao je mlađi sin princa Charlesa i pokojne Diane.

Kako je kazao, ovaj događaj je prilika da se pokaže koliko sportske ličnosti, pa i članovi kraljevske familije, kao i svi drugi mogu patiti od mentalnih problema.

Princeza Diana poginula je u saobraćajnoj nesreći  31. augusta 1997. godine u Parizu. Harryju je tada bilo 12, a njegovom starijem bratu Williamu 15 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije