Preminuo redatelj Garry Marshall

Fena
Preminuo redatelj Garry Marshall
EPA / Garry Marshall
Američki filmski redatelj, producent i scenarist Garry Marshall, poznat po filmovima 'Zgodna žena' i 'Princezini dnevnici', umro je u utorak u 81. godini, izvješćuje Variety.

Marshall je umro u Burbanku, u Kaliforniji, od komplikacija s upalom pluća nakon srčanog udara, rekla je njegova glasnogovornica Michelle Bega za USA Today. Autor je dviju televizijskih serija vrlo popularnih u SAD-u. Serija 'Čudan par' počela se prikazivati 1970. a snimana je pet godina. 'Sretni dani' počeli su se prikazivati na ABC 1974. i prikazivali su se deset godina.

Glede filmskih ostvarenja najpoznatija su mu djela 'Zgodna žena' iz 1990., 'Odbjegla nevjesta' iz 1999. (oba s Juliom Roberts u glavnim ulogama), dva nastavka 'Princezinih dnevnika' (2001. i 2004.) te najnoviji 'Majčin dan'.

'Zgodna žena', velika filmska uspješnica s Roberts i Richardom Gereom zaradila je 463 milijuna dolara u čitavom svijetu. Roberts je za tu ulogu nominirana za Oscara za najbolju glumicu, a film je nominiran za Zlatni globus za najbolju filmsku komediju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije