Poznati model sa Instagrama izgubio bitku: Preminula Nara Almeida

Radiosarajevo.ba
Poznati model sa Instagrama izgubio bitku: Preminula Nara Almeida
Instagram / Nara Almeida
Nara Almeida, slavna 24-godišnja modna blogerka i model kojeg na Instagramu prati 4,6 miliona ljudi, preminula je nakon teške desetomjesečne borbe s karcinomom stomaka.

Ova Brazilka stekla je armiju fanova zbog brojnih pozitivnih poruka koje je redovno dijelila sa svojim pratiteljima. Od kako joj je dijagnosticiran karcinom, na Instagramu je dokumentirala procedure i tretmane koje je imala, fotografije iz bolesničkog kreveta, detaljno opisujući emocionalnu i fizičku borbu koju je prolazila.

Almeida je, kada je saznala od čega boluje, na Instagramu poručila: "Nikad neću zaboraviti energiju koju sam osjetila i sve što sam mogla jeste plakati, ali ne zbog tuge, već zbog emocija da sam izabrana da budem dio većeg plana. Ovako ja to gledam. Sve se dešava s razlogom! Ovaj veliki plan tek ćemo shvatiti kasnije. Željela sam da moj život bude vrijedan, željela sam biti više, ne samo jedna više, i znam da će me ovo ojačati da budem ono što sam uvijek željela i da ću vam prenijeti poruku da život može biti pun svjetla i ljubavi bez obzira na teške momente."

U jednom od drugih postova je napisala: "Ovi posljednji dani su bili vrlo teški, imala sam alergijsku reakciju na lijekove i moje tijelo je bilo beskonačna groznica, vrištala sam od bolova jer me je jako peklo. Samo molim Boga za milost, jer nije lako ovo prolaziti."

Posljednju fotografiju na Instagramu objavila je krajem aprila uz poruku da je počela sa imunoterapijom, a na njoj je podigla ruku poručujući kako nije željela odustati: "Vjerujem da će sve na kraju biti uredu i da ću iz ovog izaći jača i spremnija da pomognem drugima."

Nažalost, preminula je 20 dana kasnije.

Vijest o njenoj smrti objavio je njen dvogodišnji momak, Pedro Rocha, koji je na društvenim mrežama napisao:

"Nara je preminula sinoć – toliko sam želio da je imam zauvijek, ali morala je da nađe mir. Njena smrt ostavila je veliku prazninu u mom srcu, ali će Nara zauvijek živjeti u meni, bit će uvijek moja inspiracija, neko zbog koga ću gledati svijet boljim očima.

Znam da će nastaviti davati snagu brojnim ljudima, jer to je bio njen cilj. Počivaj u miru, moja ljubavi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije