Poznata voditeljica HRT-a hakirana: Bojim se da će se ovo ponoviti

Radiosarajevo.ba
Poznata voditeljica HRT-a hakirana: Bojim se da će se ovo ponoviti
Foto: Instragram / Nevena Rendeli Vejzović

Poznata urednica i voditeljica na Hrvatskoj televiziji Nevena Rendeli Vejzović objavila je na Instagramu status u kojem se požalila da je hakirana te pratitelje upozorila  da se zaštite. 

"Ovo je bila posljednja fotka koju sam uspjela objaviti preksinoć i onda mi je izbrisan profil a na mail sam dobila prijetnje da sam hakirana! Uslijedilo je, prvo šok i nevjerica, provjera što sad i na kraju užasan stres i pitanje što učiniti. Nažalost nemam dobre vijesti, malo je toga što možete, ali za početak promijenite lozinke, uključite dvostruke verifikacije i budite oprezni!!! Ovo se ne događa drugima nego svima nama koji smo se upustili i opustili u virtualnom svijetu!

Pišem ovo jer postoji velika mogućnost da se sve ponovi i kao upozorenje na što su ljudi sve spremni. Možda se nekome čini to kao bez veze, pa neš ti Instagram profila, ali zamislite da vam netko upadne u stan, prerošta sve vaše fotografije i stvari, otudji ih i zaprijeti da ih više nikad neće vratiti. Meni je ovo iskustvo kradje identiteta bilo još i gore. Nekima je Instagram i jedino sredstvo za rad, a hakeri to dobro znaju, zato OPREZ! Nažalost od policije i Instagrama nismo baš zaštićeni...",napisala je Nevena u statusu, prenosi Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije