Poznata brazilska manekenka priznala: Razmišljala sam o samoubistvu

Radiosarajevo.ba
Poznata brazilska manekenka priznala: Razmišljala sam o samoubistvu
Foto: Instagram / Gisele Bundchen
Poznata brazilska manekenka Gisele Bundchen je u jednom od nedavnih intervjua govorila o psihičkim problemima s kojim se suočila 2000. godine, u periodu kada je bila na vrhuncu svoje karijere.

Naime, ona je otkrila da se suočavala s napadima panike.

"Ostvarila sam odličnu karijeru, bila sam bliska s članovima porodice i uvijek su me smatrali pozitivnom osobom, te su mi psihički problemi teško padali. Nisam razumjela zašto se osjećam tako. Smatrala sam da nemam pravo da se osjećam loše, ali sam bila nemoćna. Svijet mi je postajao sve manji i manji, što je najgori osjećaj koji sam doživjela",  ispričala je ona za magazin People, prenosi Mirror

No, napadi panike nisu jedini problem koji je mučio ovu manekenku. Naime, ona je u svojim memoarima “Lessons” otkrila i to da je u jednom periodu svog života razmišljala o samoubistvu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

"Osjećala sam se kao da me sve oko mene može ubiti. Prvo su to bili avioni, nakon toga liftovi, tuneli, hoteli, studio pa i automobili. Na kraju sam imala strah od svog stana. Sve je postalo poput kaveza, osjećala sam se poput zarobljene životinje i nisam mogla normalno disati. Nisam vidjela izlaz i nisam se htjela tako osjećati. Tada mi je kroz glavu prošla ideja da bi sve bilo lakše kad bih jednostavno skočila. Sve bi se završilo. Ali danas kada se sjetim te 23-godišnje djevojke, želim plakati. Želim joj reći da će sve biti u redu, da je tek počela živjeti svoj život. Ali tada se kao jedini odgovor nametao skok s krova", napisala je ona.

Gisele je dodala i to da su joj doktori pomogli da se spasi.

"Pušila sam, pila po bocu vina i tri kafe dnevno, a svega sam se odrekla u jednom danu. Pomislila sam da se svega toga moram riješiti", priznala je manekenka.

Podsjećamo, Gisele danas uživa u svakodnevnici sa suprugom Tomom Bradyjem. Par se vjenčao 2009., a danas su ponosni roditelji osmogodišnjeg Benjamina i petogodišnje Vivian.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije