Protiv predrasuda: Američki olimpijac javno poljubio svog partnera u Pyeongchangu

Radiosarajevo.ba
Protiv predrasuda: Američki olimpijac javno poljubio svog partnera u Pyeongchangu
Američki olimpijac Gus Kenworthy (26), koji nastupa u slobodnom skijanju, javno je u Pyeongchangu poljubio svog životnog partnera Matthewa Wilkasa, a njihov poljubav naišao je na oduševljenje LGBT zajednice.

Učinio je to neposredno uoči kvalifikacijske vožnje u Phoenix Snow Parku, gdje se održava natjecanje skijaša slobodnoga stila.

"Wow, to učiniti, njega poljubiti, i čitavome svijetu pokazati našu privrženost, nešto je nevjerojatno“, kazao je zaljubljeni Kenworthy.

Kaže kako je ovo jedini način da se borite protiv predrasuda.

"Samo ovako možete razbijati predrasude, rušiti zidove i boriti se protiv homofobije. Htio sam ovo učiniti još 2014., ali tada se nisam usudio", izjavio je Kenworthy.

S jedne strane, imao je određeni strah učiniti to na olimpijadi u Sočiju zbog ruskih rigoroznih stajališta naspram homoseksualizma, a s druge strane, tada ni njegova obitelj i prijatelji nisu bili upoznati s njegovom seksualnom orijentacijom.

"Bio je to jedan mali cmok", kazao je Wilkas, koji je nosio majicu s natpisom "USGay“.

Ono što u tom trenutku njih dvojica nisu znali je da čuvena TV kuća NBC baš u tom trenutku njih snima. Tako da uopće nije ni moglo ostati skriveno od očiju većeg dijela svijeta. Inače, u konkurenciji slopestyle skijaša, Kenworthy je završio na 12. mjestu, tako da će on olimpijadu pamtiti po jednom drugom, za njega ugodnom trenutku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije