Poništena optužnica protiv Billa Cosbyja

Radiosarajevo.ba
Poništena optužnica protiv Billa Cosbyja
Nakon šest dana odlaganja, porota koju je sačinjavalo sedam muškaraca i sedam žena nije mogla da donese jednoglasnu odluku u slučaju Billa Cosbyja po bilo kojoj od tri tačke optužnice.

Sudski postupak protiv poznatog glumca i komičara Billa Cosbyja, optuženog za seksualno napastvovanje i zlostavljanje, završen je danas poništavanjem optužnice.

Nakon šest dana odlaganja, porota koju je sačinjavalo sedam muškaraca i sedam žena nije mogla da donese jednoglasnu odluku u slučaju Billa Cosbyja po bilo kojoj od tri tačke optužnice.

Ovu informaciju objavili su strani mediju uz napomenu da se detalji oko presude tek očekuju, te da tužilac nakon što porota nije donijela odluku ima pravo da ponovo pokrene slučaj.

Prema svjedočenjima koja su se mogla čuti u sudnici prethodnih dana, čovjek kojeg se desetljećima smatralo uzorom pristojnog, građanskog života afroameričke zajednice - po svemu sudeći - bio je monstruozni serijski silovatelj i zlostavljač desetaka žena. Međutim, kaznena presuda nije se dogodila.

Da li će suđenje ipak pokazati i drugu stranu ove šokantne priče?! 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije