Poginuo reper Jon James tokom snimanja spota

Radiosarajevo.ba
Poginuo reper Jon James tokom snimanja spota
Foto: Instagram / Jon James
Kanadski reper Jon James McMurray poginuo je u avionskoj akrobaciji koju je izvodio tokom snimanja spota, potvrdio je njegov tim, a prenose kanadski mediji.

Tridesetogodišnjak je nastradao u subotu tokom snimanja projekta na kojem je radio mjesecima. Za tačku koja ga je stajala života intenzivno je vježbao i pripremao se.

Kanadski "Global News" prenosi da je McMurray trebao hodati po jednom od krila aviona "Cessna" i tokom toga repati. Međutim, u jednom trenutku je otišao predaleko, do kraja krila, zbog čega se avion počeo naginjati te je reper pao. Avion je, pišu Kanađani, bio preblizu tlu pa muzičar nije stigao otvoriti padobran, piše Index.hr.

"Držao se za krilo dok nije bilo prekasno, a kad se pustio, nije stigao otvoriti padobran. Umro je na licu mjesta", izjavio je njegov menadžer Ryan Desrochers.

Jon James bio je veliki zaljubljenik u ekstremne sportove te je često u svom radu spajao dvije strasti - muziku i adrenalin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije