Holivudske zvijezde s najvišim koeficijentom inteligencije

Radiosarajevo.ba
Holivudske zvijezde s najvišim koeficijentom inteligencije
Foto: EPA / Ashton Kutcher
Nicole Kidman, Matt Damon, Shakira, Lisa Kudrow, Sharon Stone, James Franco i Natalie Portman su holywoodske zvijezde koje imaju visoki koeficijent inteligencije( IQ) iznad 130, prenosi Hollywood.com.

Ashton Kutcher - 160

Kada čuju koliko holivudski ljepotan Ashton Kutcher, na čiji su šarm pale i Demi Moore i Mila Kunis, ima visok koeficijent inteligencije, mnogi se iznenade. Vjerovali ili ne, on je 160, tačno koliko ima i Stephen Hawking. 

Matt Damon - 160

Zbog holivudskog glumca Matta Damona mnogi su pogledali sve nastavke filma Bourneov identitet, a ovaj glumac, čiji koeficijent inteligencije iznosi 160, pohađao je Harvard, iako ga na kraju, zbog glume, nikada nije završio. Prijedlog za scenarij filma Dobri Will Hunting napisao je na satu engleskog.

Quentin Tarantino - 160

Quentin Tarantino srednju školu nikada nije završio. Shvatio je da je školovanje uzaludno, te je počeo raditi u kinu kao osoba koja će pokazati put do sjedišta. No, sve to ne znači da je manje inteligentan. Naprotiv, šuška se kako slavni redatelj ima jednak koeficijent inteligencije kao i Albert Einstein - 160.

Sharon Stone - 154

Jedna od najljepših glumica Hollywooda, čije se scene, kada prekriži noge tokom policijskog ispitivanja u Sirovim strastima, i danas mnogi rado sjećaju, spada i među najinteligentnije glumice. IQ Sharon Stone iznosi nevjerojatnih 154.

Steve Martin - 142

Prije nego je postao komičarska legenda, kojeg vole mnoge generacije, Steve Martin pohađao je filozofiju na Cal Stateu. Škola ga je očarala, sanjao je da postane profesor, no sve se promijenilo kada se prebacio na UCLA gdje je odabrao smjer pozorište. Njegov koeficijent inteligencije iznosi 142. 

Natalie Portman - 140

Natalie Portman nije samo lijepa i nadarena glumica, već i iznimno inteligentna. Njen IQ iznosi 140.  Na Harvardu je studirala psihologiju. Njena dva rada objavljena su u naučnim časopisima, radila je kao istraživač na Harvardu te tečno govori čak pet jezika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije