Outfit Serene Williams ponovo izazvao burnu raspravu na internetu

Radiosarajevo.ba
Outfit Serene Williams ponovo izazvao burnu raspravu na internetu
Foto: Twitter / Serena Williams

Godinu dana nakon što je njezin catsuit na Roland Garrosu izazvao lavinu kritika, Serena Williams i za prvo kolo ovogodišnjeg turnira odabrala je outfit koji je također izazvao puno pažnje na društvenim mrežama.

Ova 37-godišnja superzvijezda, vlasnica 23 Grand Slama, na Instagramu je pokazala outfit koji je Nike dizajnirao za nju za ovogodišnji turnir, nakon što je njezin catsuit prošle godine zabranjen.

Serena Williams razbjesnila teniski vrh seksi odjećom

Haljinu s riječima "majka, šampionka, kraljica i božica" na francuskom u skraćenom izdanju nosila je na terenu, u pobjedi 2-6, 6-1, 6-0 protiv Vitalije Diatchenko jučer.

Na društvenim mrežama ni ovaj put nisu izostale reakcije. Fanovi teniserke pružili su joj podršku i častili je epitetima s njezinog outfita. No bilo je i onih koji misle da se obukla kao zebra, neki se pitaju je li ovo trashy ili classy, a može se zaključiti kako je generalni konsenzus da Serena i dalje "daje modne izjave bez obzira na to sviđalo se to nama ili ne".

Serena Williams opet razbjesnila teniski vrh: Novim kostimom sve iznenadila

Serena Williams u baletnoj haljinici boje lavande šokirala na meču

Njen prošlogodišnji outfit natjerao je predsjednika Francuskog teniskog saveza Bernarda Giudicellija na izjavu da će uvesti novi dresscode.

"Mislim da nekad odemo predaleko", rekao je. "Treba poštovati i igru i mjesto."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije