Mirna strana Keitha Flinta: Kako je pjevač grupe Prodigy proveo posljednje dane

Radiosarajevo.ba
Mirna strana Keitha Flinta: Kako je pjevač grupe Prodigy proveo posljednje dane
Foto: Unilad / Keith Flint

Keith Flint je bio frontmen koji je definirao jednu epohu, bio je sinonim za odvažnu, hedonističku klupsku kulturu 90-tih.

Od njegovih naelektrisanih nastupa do njegove bijesno živopisne pojave, Keith je zračio životnom snagom koja vas je nagnala na subotnje večeri na plesnom podiju.

Pa ipak, postojala je i blaža, tiša strana Keitha, koji je bio voljen u svom komšiluku.

Među komšijama je navodno bio poznat po ljubaznosti, ljubavi prema životinjama i spremnosti da pomogne starijim osobama.

Izvor iz njegovog susjedstva iz Essexa rekao je zaThe Sun kako je Keith proveo posljednje dane proslavljajući rođendan svog psa u pivnici u Chelmsfordu, te je pomagao starijim komšijama u njihovim baštama.

"Tri dana prije smrti, naišla sam na Keitha u pubu Galvin Green Man. Bio je tamo s jednim od svojih pasa, mješancem. Psu je kupio cijeli odrezak rekavši da je to pseći rođendan i da je to bila poslastica. Bio je veliki ljubitelj pasa - mislim da je imao oko sedam ili osam pasa - i uvijek biste ga vidjeli u lokalnom selu dok ih je šetao", objašnjava izvor.

"Uvijek je bio tako ljubazan - često se nudio da potšiša žive ograde starijih komšija ili da im pomogne u vrtu", otkrivaju susjedi, prenosi Unilad

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije