Otkrivena tajna savršene figure: Evo šta jede Kate Middleton pa izgleda sjajno

Radiosarajevo.ba
Otkrivena tajna savršene figure: Evo šta jede Kate Middleton pa izgleda sjajno
Foto: Profimedia / Kate Middleton sinonim je za eleganciju i ženu sa stilom
Kate Middleton sinonim je za eleganciju i ženu sa stilom. Osim toga, ističe se i gracioznom figurom i skladnim proporcijama.

Uz to vojvotkinja je brižna majke troje djece, a zbog toga što je posljednji porod prošla prije samo devet mjeseci, njen senzacionalni izgled izaziva zavist.

Strani mediji sada su na tragu prehrane slavne Britanke i detaljno opisuju jelovnik zbog kojeg je vojvotkinja tako skladno građena.

U britanskoj kraljevskoj kući jede se raznolika hrana koju pripremaju izvrsni chefovi. Oni poštuju lične želje i preference pripadnika monarhije, a Kate navodno nema velike zahtjeve. 

Voli začinjenu indijsku kuhinju

Kate navodno uživa u specifičnom začinu curry koji je nastao u Indiji. Curry je začinska mješavina, koja može sadržavati od pet do 30 različitih začina. Osnovu većine curry mješavina čine korijander, kurkuma, kim i piskavica.

Da se na snalazi najbolje sama u kuhinji, Middleton je priznala nekoliko puta, ali nije tajna ni da ponekad nešto skuha. Na njenom jelovniku tada se uglavnom nađe obrok začinjen curryjem.

Pročulo se također i da je tokom sve tri trudnoće, vojvotkinja imala jaku želju za povrćem i ljutom hranom. To ne ide u prilog princu Williamu koji nije fan žestokih jela i spicy začina na svom tanjiru.

No, ipak, radi supruge ponekad pretrpi. Britanski princ također ponekad izrazi želju za kuhanjem, a jela koja spremi ne svide se najbolje njegovoj supruzi, pa se jednom našalila da je zato tako vitka.

Sirova hrana, japanski sushi

Carolyn Robb, kraljevska kuharica, koja priprema obroke za Kate i Williama te njihovi dječicu, otkrila je nedavno da supružnici vole japansku kuhinju. Sirova riba često je na njihovom stolu, a Kate se pogotovo sviđa činjenica da takvi obroci ne nakupljaju kalorije.

Uz to, ovakve namirnice održavaju blistav izgled kože i lica, kosa je zdravija, a nokti čvršći. Neke od vojvotkinji najdražih namirnica su suho bobičasto voće, pogotovo brusnica, lubenica i bademovo mlijeko.

Tajna njenog izgleda je i u tome što ne preskače obroke, a naročito doručak i to obilan.

Dukan dijeta

Dukan dijeta javlja se i pod nazivima Francuska dijeta i Pariška dijeta, a bazira se na proteinima. Brzo je pokazala izvrsne rezultate te kontinuirano dobija na popularnosti. Prakticiraju je i supermodel Giselle Bundchen te pjevačica i glumica Jennifer Lopez, a na nju se odlučila i Kate Middleton uoči vjenčanja za princa Williama.

Glavne karakteristike dijete su jela puna proteina, treba piti puno vode i ono što je najbitnije nema izgladnjivanja već se može jesti u neograničenim količinama.

Voli se počastiti tokom praznika

Tokom praznika, to se najviše odnosi na božićni period, vojvotkinja sebi, kao i mnogi drugi, da oduška i uživa u stolu prepunom delicija. Obroci uključuju puno mesa, ribe, povrća, a Kate uvijek ostavlja mjesta i za deserte kojih u tom periodu ne nedostaje, prenosi tportal.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije