On je prvi reper koji je postao milijarder

Radiosarajevo.ba
On je prvi reper koji je postao milijarder
Foto: EPA-EFE / Jay Z (1. mjesto)

Američki reper Jay-Z u jednoj od svojih poznatijih pjesama pjeva kako ima 99 problema, ali čini se da bogatstvo svakako nije jedan od njih, s obzirom da se taj muzičar i producent danas smatra milijarderom.

Detalji raskošnog životnog stila kćerke Beyonce i Jay Z-ja

Repera je milijarderom proglasio Forbes, finansijski magazin koji svake godine objavljuje listu najbogatijih ljudi na svijetu.

Forbes procjenjuje da je Jay-Z, rodom iz njujorške četvrti Brooklyn, sada "težak" više od milijardu dolara, čime je postao prvi hip-hop muzičar kojem je to uspjelo.

Uskoro bi to mogao postati i Dr, Dre, koji se 2014. sam prozvao "prvim milijarderom u hip-hopu" nakon što je postigao 3,2 milijardi dolara vrijedan dogovor sa Appleom za "Beats Electronics", seriju zvučnika i slušalica, prenosi Hina.

Ali Forbes je tada procijenio da taj reper iz Los Angelesa "vrijedi" 800 miliona dolara.

Mračne tajne i skandali najmoćnijeg muzičkog para

Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, pravog imena Sean Carter, zarađivao je kao diler u Brooklynu, a 1996. osniva svoju diskografsku kuću "Roc-A-Fella", koja objavljuje njegov album prvijenac "Reasonable Doubt". Uslijedio je veliki broj albuma i 22 Grammyja.

Bogatstvo je povećao poslovnim dogovorima u svijetu alkoholnih pića, nekretnina i umjetnina, kao i udjelima u kompanijama poput Ubera i Tidala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije