Oglasila se kraljica nakon kriznog samita

Radiosarajevo.ba
Oglasila se kraljica nakon kriznog samita
Foto: EPA-EFE / Kraljica Elizabeta

Buckinghamska palača je objavila prvu izjavu kraljice Elizabethe II nakon kriznog samita na kom se odlučivalo o sudbini princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle.

Kraljevska porodica održat će samit zbog odlaska Harryja i Meghan?!

"Danas je moja porodica imala vrlo konstruktivne diskusije o budućnosti mog unuka i njegove porodice. Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo njihovu želju za stvaranjem novog života kao mlade porodice. Iako bismo im željeli da ostanu s nama kao stalni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumijemo njihovu želju da žive samostalnijim životom, a da pri tom ostanu dio moje porodice.

Harry i Meghan su jasno stavili do znanja da u svom novom životu odriču pomoći kraljevske porodice. Stoga je dogovoreno da će nastupiti prelazni period u kojem će Sussexi provoditi vrijeme u Kanadi i Velikoj Britaniji. Ovo su složena pitanja koja moja porodica treba da razriješi i ima još posla koji treba obaviti, ali tražila sam da konačne odluke budu donijete u narednim danima", rekla je kraljica Elizabetha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije