Odrasli Kevin poručio: Ovako bi izgledao "Sam u kući" u ovom vremenu

Radiosarajevo.ba
Odrasli Kevin poručio: Ovako bi izgledao "Sam u kući" u ovom vremenu
Foto: Twitter / Macaulay Culkin

Neke stvari iz prošlosti sudeći po društvenim mrežama očito ipak ne bi smjelo dirati. Nakon što je predsjednik uprave Disneyja objavio da rade na remakeu kultnog filma "Sam u kući", u virtualnom svijetu krenula je lavina negodovanja i sprdnje, a predvodi je ni manje ni više nego Macaulay Culkin, originalni Kevin iz originalnog filma.

Na radost fanova: Disney snima remake omiljenog filma svih nas

"Ovako bi izgledao Sam u kući u ovom vremenu", napisao je Culkin na svom Twitteru uz fotografiju na kojoj u "opuštenom izdanju" sjedi na kauču okružen hranom, laptopom i papirima. Nekoliko trenutaka kasnije napisao je "Disney, zovite me", očito se referirajući na prijedlog revnih Twitteraša koji misle da bi Culkin u remakeu trebao igrati Kevinova oca.

Najglasniji su oni koji smatraju da bi ideju o remakeu filmskog hita jednostavno trebalo zaboraviti.

"Zašto ponovno snimati kad je originalna verzija briljantna?", pišu tviteraši i dodaju da je historija već pokazala kako remake nije dobra ideja. Naime, nakon što je Culkin odrastao, a filmski šefovi zaključili da priča nije do kraja iscijeđena, snimljena su još tri nastavka, 1997, 2002. i 2012. godine, ali nijedan nije dobro prošao kod kritike i publike, piše Index. 

Disney se očito navukao na remakeove - "Aladin" i "Kralj lavova" nedavno su doživjeli svoja nova izdanja i pomeli kino-blagajne, iako kritičari takozvanim "live verzijama" poznatih crtića i nisu baš oduševljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije