Američki san / Od krojačice do punice predsjednika SAD-a: Priča Melanijine majke

19. 03. 2017. u 17:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Iako od dolaska na visoku funkciju prve dame Sjedinjenih Američkih Država Melanija Trump ima sve manje slobodnog vremena pored brojnih obaveza, to je nije odvojilo od njene porodice.

Tako će biti i predstojećih nekoliko dana, kada će Melanija sa svojim suprugom boraviti na Floridi, gdje će im se pridružiti Melanijini majka i otac, koji već duži niz godina žive u New Yorku, prenosi Daily Mail.

Sve je to rezultat velike popularnosti slovenske porodice, koja je u centar interesovanja javnosti stigla nakon pobjede Donalda Trumpa na izborima. Gotovo cijeli historijat Melanije je poznat, a zanimljiva je i priča njene majke, koja je prešla putod žene jugoslovenskog komuniste do američkog sna.

Amalija Knaus i pored toga što joj je majka, jedna je od naboljih modnih savjetnika Melanije, upravo zbog svoje ranije karijere. Naime, ona je u Sloveniji radila kao krojačica, zbog čega ima istančan osjećaj za modu.

Kada se preselila u SAD, Amalija je ostavila taj svoj posao, ali se itekako trudila da svoje nasljednice Melaniju i Ines savjetuje o modi. Također, šila im je odjeću, jer nisu uvijek imali novca za modele iz najnovijih kolekcija, te je možda i direktno zaslužna za veliki uspjeh Melanije, koja je poznata kao slovenska ljepotica.

 

NEMA KOMENTARA