Objavljene fotografije trudne Marilyn Monroe, a nesuđeni otac bio je...

Radiosarajevo.ba
Objavljene fotografije trudne Marilyn Monroe, a nesuđeni otac bio je...
/ Trudna Marilyn Monroe i u društvu Yvesa Montanda (Century Fox)
Mediji su objavili dosad nepoznate fotografije trudne Marilyn Monroe.

Fotografije su nastale 8. jula 1960. godine ispred studija Fox u New Yorku nakon što je slavna glumica prošla probe za film Neprilagođeni (The Misfits) u kojem su joj partneri bili Clark Gable i Montgomery Clift.

U novembru prošle godine serija fotografija koje je načinio Frieda Hull, blizak prijatelj Marilyn Monroe, prodata je na aukciji u Hollywoodu za za 2.240 dolara. Novi vlasnik fotografija postao je Tony Michaels, koji ih je odlučio podijeliti s javnosti.

Trudnoća Marilyn Monroe bila je strogo čuvana tajna, pogotovo nakon što je holivudska glumica izgubila dijete.

A ko je nesuđeni otac djeteta? Prema pisanju Frieda Hulla, to je bio slavni francuski glumac i šansonijer Yves Montand. Monroe i Montad su doživjeli romansu za vrijeme snimanja filma Hajde da se volimo (Let's Make Love).

Frieda Hull je pisao kako je Marilyn Monroe željela imati djecu, ali nije mogla roditi. Imala je tri pobačaja prije nego što je izgubila bebu u vezi s Montandom. Marilyn Monroe patila je od endometrioze, ali do kraja života nije izgubila nadu da će jednog dana postati majka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije