Novi trend na Instagramu i dupla zarada: Ali jako je malo onih koji ga mogu izvesti

Radiosarajevo.ba
Novi trend na Instagramu i dupla zarada: Ali jako je malo onih koji ga mogu izvesti
Foto: Instagram / Twinfluenceri su novi trend koji je poharao društvene mreže

Twinfluenceri su novi trend koji je poharao društvene mreže, a riječ je o blizancima koji se odlučuju skupa baciti u biznis i postati influenceri na Instagramu.

Stručnjak za brendove je otkrio kako su “twinfluenceri” sve popularniji te otkako se razvila grana Instagram modela, ovaj se trend počeo sve više širiti.

“Twinfluenceri” svih uzrasta i polova su u porastu posljednjih godina, a često privlače dvostruku publiku.

Također, postaju omiljeni mnogim brendovima zbog svoje jedinstvene sposobnosti fasiniranja pratitelja.

Laura i Klaudia Badura iz Londona, koji su se počeli baviti manekenstvom u mlađoj dobi te su se pojavile u Playboyu, na Instagramu broje preko 230 hiljada pratitelja.

Ovaj trend, osim mlađahnih ljepotica, objeručke su prihvatile i mame i jedna je proslavila svoje kćeri blizanke - Avu Marie i Leah Rose Clement, čiji profil prati čak 1,4 miliona ljudi.

Ni muškarci nisu imuni - devetnaestogodišnji Ethan i Grayson Dolan iz New Jerseyja prikupili su nevjerojatnih 4,7 miliona pratilaca.

U razgovoru za Daily Mail, stručnjakinja za digitalni marketing i osnivačica iGen Creativea Hannah Kathleen Hawkshaw, objasnila je zašto blizanci “dvostruko privlače”.

“Ljudi su oduvijek bili fascinirani blizancima, a porodični element njihovog brenda dio je njihove privlačnosti. Iz perspektive brenda postoji posebna vrijednost u radu s dvojnicima - posebno blizancima, jer postoji jedinstvena kreativnost koja se može istražiti kada je riječ o prezentaciji proizvoda”, kaže.

“Njihov će lični odnos zasjati kroz njihov sadržaj, stvarajući mnogo zanimljiviju priču; onu koja publici nudi dvije perspektive i varijacije u načinu na koji je proizvod predstavljen. Volimo vidjeti osobnosti ljudi, a blizanci svojim sljedbenicima nude dvije perspektive koje jedna osoba jednostavno ne može pružiti”, dodala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije