Nova zvučna "Putovanja" grupe Grafit

Radiosarajevo.ba
Nova zvučna "Putovanja" grupe Grafit

Početak 2019.  godine donio je i prve domaće muzičke produkcije. Sarajevski bend Grafit kojeg predvodi Bakir Hadžiomerović izbacio je na svoj YouTube kanal i prvu pjesmu u novoj godini. Sličan potez napravili su početkom 2016. godine, kada su objavili Metak za kraj.

Ovaj put tu su tamburice, novitet u Grafitovom zvuku, koje na prvu sugerišu neku laganu ljubavnu kafansku pjesmu, međutim tekst je sve samo ne takav. Ovaj put tema su migranti, ali može govoriti i o bilo kome ko je morao napustiti svoju domovinu i putovati daleko da pronađe ili ne pronađe sreću. Muziku potpisuje Jasmin Vesnić, a tekst Bakir Hadžiomerović (uz posebnu zahvalnost Hami Salihbegoviću na kreativnim sugestijama), Dinko Šimunović svirao je kontabas, a Vedran Čičak tamburice i ostale žice.  Aranžman i produkcija djelo je grupe autora: Nedžada Merdžanovića, Hame Salihbegovića, i Jasmina Vesnića, a sve je snimljeno u studiju "Antika" u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije