Nema više šetanja po pozornici u bikiniju za američke misice

Radiosarajevo.ba
Nema više šetanja po pozornici u bikiniju za američke misice

Organizatori izbora za Miss Amerike najavili su da ove godine ukidaju dio takmičenja ljepote u kojem kandidatkinje na pozornicu izlaze u bikinijima te da ih više neće ocjenjivati na osnovu fizičkog izgleda, objavio je BBC.

Ukida se i dosad obavezna takmičarska večer tokom koje takmičarke pred članove žirija izlaze u večernjim haljinama. Umjesto u večernjim haljinama, pred žiri će izaći u odjeći u kojoj se osjećaju ugodno i koja iskazuje njihov lični stil odijevanja.

"Više nećemo ocjenjivati kandidatkinje prema njihovom fizičkom izgledu", izjavila je bivša Miss Amerike Gretchen Carlson – prva bivša Miss Amerike koja je imenovana predsjednicom Odbora za organizaciju Miss Amerike.

"Umjesto dijela takmičenja u kojem se kandidatkinje predstavljaju u kupaćim kostimima, uvest ćemo razgovore s njima. Od brojnih mladih žena smo čuli da bi voljele učestvovati u takmičenjima, ali da se ne žele prijaviti jer pozornicom moraju šetati u visokim potpeticama i kupaćim kostimima", objasnila je Carlson. Nkadašnja misica je navela da to djevojke više neće morati činiti.

Vodeći ljudi udruženja koje organizira takmičenje za Miss Amerike, Sam Haskell, predsjednik Josh Randle i predsjednica vijeća Lynn Weidner prošle godine su podnijeli ostavke nakon što su otkriveni e-mailovi u kojima su neke pobjednice omalovažavali i nazivali pogrdnim imenima. Nakon te bure, Carlson je postala jedna od vodećih lidera ovog takmičenja. Carlson je bila krunisana kao Miss Amerike 1989.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije