Ronaldove izjave u policiji nakon objave da je silovao studenticu: Govorila je NE

Radiosarajevo.ba
Ronaldove izjave u policiji nakon objave da je silovao studenticu: Govorila je NE
Foto: Celebrity Buzz / Studentica tvrdi da ju je Ronaldo brutalno silovao

Kathryn Mayorga, 34-godišnja studentica iz Las Vegasa, tvrdi da ju je Cristiano Ronaldo analno silovao 2009. godine.

Mayorga tvrdi da se silovanje dogodilo 12. juna 2009. godine u Ronaldovom apartmanu u hotelu Palms u Las Vegasu, kao i da ju je Ronaldo prisilio na analni seks, objavio je njeno svjedočenje njemački Der Spiegel.

I dok su mnogi s rezervom uzeli tu informaciju, pa i sumnjali u njene tvrdnje, Der Spiegel je objavio dokumente koji po svemu sudeći potvrđuju da se itekako nešto dešavalo tog 12. juna 2009, inače bilo je to ljeto kada je Ronaldo napravio rekordan transfer iz Manchestera u Real. 

Studentica iz Las Vegasa tvrdi da ju je Ronaldo brutalno silovao

Iz dokumenata koje je zviždačka platforma “Football Leaks” proslijedila njemačkom Der Spiegelu, vidi se da je Mayorgin advokat kontaktirao Ronalda u julu 2009. U narednim mjesecima, čitav tim advokata bavio se optužbom i pripremili su čitav niz pitanja za Ronalda, njegovog šogora i nećaka.

U tim se dokumentima Ronalda naziva samo ‘X’, dok je Mayorga ‘gđica C’.

Postoje različite verzije upitnika, i dok su pitanja uglavnom slična, odgovori baš i nisu. U verziji iz decembra 2009. Ronaldo govori o sporazumnom seksu. Također kaže da nije uočio nikakve signale da ona na seks ne pristaje ili da se poslije čina osjećala neugodno. No, postoji i ponešto drugačija, starija verzija upitnika koju je Der Spiegel dobio na uvid.

Taj je upitnik u septembru 2009. poslao Ronaldov advokat iz ureda Carlosa Osória de Castra, a primatelji su Osório de Castro i njegovi kolege.

“Rekla je ‘ne’ više puta. Gurnuo sam je straga. Bilo je prilično brutalno. Nismo mijenjali položaj. Trajalo je oko pet do sedam minuta. Rekla je da to ne želi, ali predala mi se.”

Nadalje kaže i ovo:

“Stalno je govorila ne. Rekla je da to ne radim i da ona nije kao druge. Sad kad se prisjećam toga, ispričao sam joj se. No, ona ipak nije vikala niti ikoga zvala.”

Na pitanje je li se gđica C u bilo kojem trenutku žalila da joj je seks bio prebrutalan, X odgovara:

“Nije se žalila da joj je bilo prebrutalno, no požalila se da sam je prisilio. Ali nije rekla da će ići u policiju.”

U toj verziji upitnika, Ronaldo potvrđuje da je Mayorga više od nekoliko puta rekla “ne” te da joj se na kraju izvinio. Postoje neke kontradikcije vezane uz to je li ga zadovoljila rukom. Ona kaže da nije, a on kaže da jest.

Ronaldo također njihovu predigru u kupaonici, te kako su se uopće susreli u klubu, opisuje drugačije od Mayorge. Prema njegovoj verziji, ona i njene prijateljice same su pitale mogu li biti s njima u VIP odjeljku te da su mnogo pile. Kaže da je nije pitao za broj telefona, no pozvao ih je u svoju hotelsku sobu.

Ronaldovi prijatelji kazali su da Mayorga nije izgledala potreseno kad je kasnije izašla iz njegove sobe.

Za Mayorginog novog advokata Stovalla, Ronaldovo svjedočenja važan je dokaz. Sporazum koji su oboje potpisali, smatra Stovall, omeo je policijsku istragu – što nije dozvoljeno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije