Napala manekenku zbog haljine: "Poslije se ljutiš što te muškarci ne poštuju"

Radiosarajevo.ba
Napala manekenku zbog haljine: "Poslije se ljutiš što te muškarci ne poštuju"
Foto: Instagram / Brooks Nader

Kada je manekenka Brooks Nader objavila fotografiju s partija magazina Sport's Illustrated vjerovatno nije ni slutila kakvu će raspravu izazvati.

Naime, 22-godišnjakinja se na zabavi pojavila u prozirnoj haljini koja je otkrivala donje rublje, a jedna joj je pratiteljica napisala prilično ružan komentar.

"Zašto žene poput tebe nose prozirne haljine, a onda se ljute kad ih muškarci tretiraju kao dro*e?" pitala ju je ona.

Manekenka joj je brzo odbrusila.

"Nosila sam ovu haljinu jer sam tako htjela i jer sam se u njoj osjećala seksi. Možda to tebi ne daje osjećaj moći, ali meni daje", napisala je.

Mnogi su se pratitelji odmah svrstali na Brooksinu stranu, ali žena je ustrajala: "Ova fotka nije seksi, ovo je poziv na silovanje. Kako vi to ne vidite? Zar nikad niste čuli za me too pokret?" 

"Ti očito nemaš pojma šta je me too pokret", "Upravo zbog ovakvih komentara se muškarci grozno ponašaju prema ženama. Žrtve silovanja još uvijek ispituju što su imale na sebi kad su ih napali bez obzira na činjenicu da dužina nečije suknje nikad nije mjerilo njenog pristanka", "Kako možeš reći da neko traži napad? Ima se pravo odjenuti kako želi", "Ko si ti da nekog nazivaš drol*om", bili su neki od komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije