Najplaćenija manekenka: Kendall nakon 15 godina skinula Gisele s trona

Radiosarajevo.ba
Najplaćenija manekenka: Kendall nakon 15 godina skinula Gisele s trona
Gisele Bundchen nakon 15 godina više nije najplaćenija manekenka na svijetu. Legendarnu manekenku je s trona skinula 22-godišnja Kendall Jenner.

Prema Forbesovoj listi, Kendall je u posljednjih 12 mjeseci zaradila 22 miliona dolara. Zarada joj se u odnosu na prošlu godinu udvostručila (2016. je zaradila 10 miliona dolara). 

Veteranka Gisele pala je na drugo mjesto sa zaradom od 17.5 miliona dolara, a treće mjesto zauzela je Chrissy Teigen, kojoj je to prvi put da se nalazi na ovoj listi. Chrissy je ostvarila zaradu od 13.5 miliona. 

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Sestre Gigi i Bella Hadid također su se prvi put našle na listi, na petom i devetom mjestu. Gigi je zaradila 9.5 miliona dolara, a njena mlađa sestra 6 miliona. Bella je ujedno najmlađa manekenka na listi - prošli mjesec napunila je 21 godinu. 

Plus size manekenka Ashley Graham prva je manekenka s oblinama koja se nalazi na popisu. Sa zaradom od 5.5 miliona dolara smjestila se na deseto mjesto. 

Adriana Lima (10.5 miliona), Rosie Huntington-Whiteley (9.5 miliona) i Karlie Kloss (9 miliona) zauzele su četvrto, šesto i sedmo mjesto. 

Kineska manekenka Liu Wen se sa zaradom od 6.5 miliona dolara nalazi na osmom mjestu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije