Najjači lik ikada: Keanu Reeves godinama u tajnosti donira milione dječijim bolnicama

Radiosarajevo.ba
Najjači lik ikada: Keanu Reeves godinama u tajnosti donira milione dječijim bolnicama
Foto: EPA-EFE / Keanu Reeves

Slavni glumac Keanu Reeves ima reputaciju jednog od najdivnijih glumaca ikada, za čije se donacije i humane poteze sazna sasvim slučajno, jer divni Keanu ne želi govoriti o tome.

Ukoliko vas treba podsjetiti, Keanu je čovjek koji je kupio motore svim kaskaderima koji su radili s njim na filmu Matrix, inicirao je sebi manju platu da u pojedinim filmovima mogu glumiti i druge zvijezde (Al Pacino u Đavoljem advokatu), a kad smo kod Matrixa - svoj je honorar podijelio s ekipom koja je radila na specijalnim efektima i kostimima. 

Vozi se javnim prijevozom i često druži s beskućnicima.

I baš kad smo mislili da ga više ne možemo voljeti, stigla je i ova vijest.

Kako se doznalo, zvijezda filma John Wick ima privatnu humanitarnu fondaciju koja finansira istraživanja liječenja karcinoma i dječije bolnice. Na pitanje o tome, kratko je potvrdio, kazavši da ne želi da se njegovo ime veže s fondacijom: "Zaista ih želim pustiti da rade svoj posao."

Reeves donira novac i organizaciji koja pomaže igračima hokeja čija je kičma povrijeđena (i ovo su otkrili oni, a ne on).

Keanu Reeves. Jedan i jedini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije