Morgan Freeman odgovorio na optužbe o seksualnom zlostavljanju

Radiosarajevo.ba
Morgan Freeman odgovorio na optužbe o seksualnom zlostavljanju
IMDb / Morgan Freeman
Slavni glumac Morgan Freeman, kojeg je više žena optužilo za seksualno zlostavljanje i nedolično ponašanje, uputio je jutros kratko saopćenje u kojem je naveo kako se izvinjava.

"Svako ko me poznaje i svi koji su radili sa mnom znaju da ja nisam neko ko bi namjerno uvrijedio nekoga ili učinio da se osjeća loše. Izvinjavam se svima koji su se osjetili nelagodno ili omalovaženo – to mi nikad nije bila namjera", poručio je 80-godišnjak.

Optužbe protiv Freemana prvi je objavio CNN, a iste uključuju 'nedozvoljene dodire', te neprikladne komentare, poput onog kada je navodno pitao jednu ženu da li nosi donje rublje.

Osobe koje su optužile Freemana za seksualno zlostavljanje radile su u produkcijskoj kompaniji Revelation Entertainment čiji su vlasnici Freeman i američka producentica Lori McCreary, koja je navodno svjedočila jednom incidentu.

Za CNN su rekle da Freemana nisu ranije prijavile, zato što ih je bilo strah da ne izgube posao.

O neprimjerenom ponašanju Morgana Freemana govorila je i CNN-ova reporterka Chloe Melas. Melas je bila u šestom mjesecu trudnoće kada je intervjuirala Freemana, a tvrdi da je on gledajući u njen stomak rekao: "Volio bih da sam ja bio ondje". Ta scena je snimljena kamerom.

Freeman je samo jedan u nizu brojnih slavnih ličnosti koje su u proteklom periodu optužene za seksualno zlostavljanje. Najpoznatiji među njima su Bill Cosby, Harvey Weinstein, Kevin Spacey...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije