Modni zaokret: Kako je Brigitte Macron postala uzor u odijevanju Francuskinjama

Radiosarajevo.ba
Modni zaokret: Kako je Brigitte Macron postala uzor u odijevanju Francuskinjama
Otkako je najmlađi francuski predsjednik u historiji, 39-godišnji Emmanuel Macron, uselio u Elizejsku palaču, u fokusu modne javnosti našla se i njegova, 25 godina starija supruga Brigitte.

Brigitte Macron francuski šik njeguje uspješno i u sedmom desetljeću života, u kojem ne odustaje od mladenačkih stajlinga, kojima dominiraju mini suknje i uske hlače.

Iako je u predsjedničkoj kampanji i na samom početku suprugova mandata najčešće nosila odjeću luksuzne pariške modne kuće Louis Vuittona, s vremenom je garderobu osvježila i drugim brendovima.

Louis Vuitton look od glave do pete zamijenili su  zanimljivi komadi s potpisom Balmaina i Alexandrea Vauthiera i nova modna slabost – šik sakoi, piše Telegraph.

Brigitte_Macron_EPA.jpg - undefined

EPA

Modni odabir prvih dama svjetski najrazvijenih zemalja uvijek su pod modnim povećalom, a toga je vrlo brzo postala svjesna i 64-godišnja gospođa Macron koja se ipak odlučila za usluge stilista.

Njezin izbor pao je na Mathieua Barthelata Colina,  koji joj je pomogao ispolirati stil koji je njegovala cijeli život.

Već tokom susreta s američkom prvom damom Melanijom Trump  u julu ove godine  modni zaokret bio je itekako vidljiv.

birigitte_macron_melania_trump_epa3.jpg - undefined

EPA

Međutim, kada je Brigitte Macron u Elizejskoj palači dočekala je Rihannu, potpuno neočekivano modna zvijezda tog susreta bila je 64-godišnja prva dama Francuske.

Naime, Brigitte ju je dočekala odjevena u bijelu jaknu s potpisom Louisa Vuittona i skinny traperice koje su potpuno netipičan odabir za takve prilike.

brigitte_macron_rihanna_epa_1.jpg - undefined

EPA

Za protokolarne susrete sa stranim državnicama proteklih mjeseci najčešće je birala uske hlače i zanimljivo krojene sakoe, uglavnom s potpisima Sainta Laurenta i Balmaina.

Iako iz Elizejske palače za sada ne potvrđuju da iza pomno odabranih stajlinga gospođe Macron stoji stilist Colin, vjeruje se da njegove usluge prva dama plaća iz svoga džepa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije