Miss Irana strahuje za život: Silovat će me i tući u zatvoru

Radiosarajevo.ba
Miss Irana strahuje za život: Silovat će me i tući u zatvoru
Foto: Facebook / Bahareh Zare Bahari, Miss Irana

Iranska misica Bahareh Zare Bahari je već dvije sedmice zarobljena na aerodromu Manila i moli za azil jer se boji za svoj život ako se vrati u Teheran, pišu iranski mediji.

Naime, ona je predstavljala svoju zemlju na izboru za Miss Intercontinental u Manili, a na aerodromu je zadržana jer se našla na Interpolovoj potjernici.

Filipinci su je definirali kao bjegunca i tvrde da je traže zbog napada.

Ona je za strane medije izjavila da vjeruje da je na potjernici jer iranska vlada pokušava da je ušutka, a sve zbog njenih političkih stavova.

Naime, ona je na izboru ljepote 2018. godine na sceni stajala držeći fotografiju princa Reze Pahlavija, čija je porodica 1979. godine zbačena s trona tokom Iranske revolucije. Pahlavi od tog perioda živi u SAD-u i urgira da se promijeni sadašnji režim u Iranu. 

Bahareh Zare Bahari - undefined
Foto: Instagram: Bahareh Zare Bahari

"Ako me deportiraju, suočit ću se sa dugom zatvorskom kaznom, dugom minimalno 25 godina. Silovat će me i tući u iranskom zatvoru, to je tamo vrlo često", rekla je Bahari u video u Facebooku.

Podsjećamo, Bahari na Filipinima živi već pet godina, a u ovoj zemlji studira stomatologiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije