Miss Australije: Bosanka odgovorila na teške uvrede jer je muslimanka

Radiosarajevo.ba
Miss Australije: Bosanka odgovorila na teške uvrede jer je muslimanka
Bosanka Esma Voloder izabrana je za Miss Autralije na izboru koji je održan 14. jula, a njena pobjeda izazvala je niz negativnih komenatara pojedinaca.
independent.PNG - undefined

Kako navode britanski mediji pojedinci su se obrušili na Esmu s navodima da ona ne može biti Miss Australije zato što je muslimanka. Organizatori su dobili brojne pozive građana koji su tražili da joj se oduzme titula. U intervjuu za Daily Telegraph ona je komentirala ove navode.

“Opraštam tim ljudima. Mislim da svi ti navodi dolaze isključivo iz nerazumijevanja. Nadam se da ću srušiti takve barijere među ljudima tako što ću biti ono što jesam”, rekla je Voloder, piše independent.co.uk

Ona je pozvala na više tolernacije za muslimane u Australiji.

“Islam koji ja poznajem ne mogu povezati sa brojnim negativnim dešavanjima širom svijeta. Pojedinci krive islam za zločine koji se dešavaju, ali na taj način skida se krivnja sa pojedinaca koji čine zločine”, dodala je Voloder.

Esma je rođena u izbjegličkom kampu nakon što su joj roditelji izbjegli tokom rata iz BiH. Diplomirala je psihologiju i trenutno radi kao kriminolog u Melbourneu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije