Milan Popović otkrio gdje će živjeti s malenim Aleksandrom

Radiosarajevo.ba
Milan Popović otkrio gdje će živjeti s malenim Aleksandrom

Prije gotovo sedam dana Općinski građanski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu mjeru prema kojoj Aleksandar Popović, sin Severine Kojić i poduzetnika Milana Popovića, treba živjeti s ocem te će se on samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Severina ima pravo viđanja svoga sina dva puta sedmično od 15 do 20 sati te svaki drugi vikend od subote u 10 ujutro do nedjelje u 8 navečer, a određeno je kod koga će Aleksandar biti za blagdane i praznike. I pjevačica i poduzetnik za sada se pridržavaju tog uređenog rasporeda viđanja.

Severina u subotu, 7. decembra, u zagrebačkoj Areni treba održati koncert u sklopu svoje turneje The Magic Tour, a 21. decembra gostuje u Ljubljani. Milan tada treba sina predati pjevačici, no nije htio otkriti hoće li ga odvesti na njen koncert.

"Ne mogu pričati o Aleksandru jer sve što kažem o njemu je zadiranje u privatnost djeteta, a uputa svih nadležnih tijela jest da nam upravo sin bude na prvom mjestu i da ga ne izlažemo javnosti”, rekao je te naglasio kako će on i Severina napraviti sve da to ispoštuju.

“Ovo sve nije ovako trebalo ispasti. Institucije su donijele ovakvu odluku vodeći se isključivo dobrobiti djeteta, odnosno načinom života koji je za njega najbolji. Ja i dalje vjerujem da ćemo Severina i ja činiti sve u tom smjeru. Nemamo se nas dvoje što miriti ili ne, nismo ni prvi ni zadnji par koji je bio u vezi pa prekinuo. Naša je zadaća samo da se što više bavimo sinom i spreman sam na sve kako bismo to i ostvarili. Ništa što govorim ne govorim iz pozicije bivšeg partnera, nego isključivo iz pozicije roditelja”, objasnio je.

Aleksandar još nije upoznao mlađeg brata jer Milan i njegova partnerica Bojana često putuju te do sada nisu boravili isključivo na jednom mjestu. Poduzetnik ima i obavezu boravka na Cipru, poslovno carstvo izgradio je u Srbiji, a u Hrvatskoj ima kuću. Ipak, želi da Aleksandar nastavi ići u školu u Zagrebu, piše Večernji list.

“Naravno da putujemo, kao i svi ljudi na svijetu koji rade, dobro se organiziramo i to nije problem. Imam trojicu sinova i volio bih da svi idu u istu školu, a kako sada stvari stoje, ta će škola biti u Zagrebu”, otkrio je Milan.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije