Michelle Obama otvorila dušu o borbi s neplodnošću

Radiosarajevo.ba
Michelle Obama otvorila dušu o borbi s neplodnošću
Foto: Profimedia / Barack i Michelle Obama

Michelle Obama, bivša prva američka dama otkrila je da je imala spontani pobačaj prije 20 godina te da su ona i Barack Obama, bivši američki predsjednik, začeli svoje dvije kćeri umjetnom oplodnjom. Ove informacije su zapisane u njenim memoarima Becoming koji će biti objavljeni iduće sedmice.

Michelle je u memoarima podijelila dosta informacija o braku s Barackom, problemima na početku braka, ambiciji i javnom životu. U memoarima je podijelila upravo i svoju priču o borbi s neplodnošću, piše ABC.

"Jedan test na trudnoću je bio pozitivan što je izazvalo osjećaj s kojim zaboravljamo sve brige i uljuljkujemo se veseljem, ali nekoliko sedmica poslije imala sam spontani pobačaj što je ostavilo neugodan osjećaj i razorilo optimizam koji smo osjećali", piše u memoarima bivše prve dame.

"Osjećala sam se izgubljeno i usamljeno i imala sam osjećaj kao da sam pobacila, jer nisam znala koliko su pobačaji česti, o njima ne razgovaramo", kazala je Michelle Obama u intervjuu za TV ABC.

U nastavku memoara otkrila je da su joj tretmani protiv neplodnosti omogućili da začne svoje prvo dijete, Maliu, a zatim i drugu kćerku Sashu, navodeći daje biološki sat stvaran.

Navela je da bi žene trebale dijeliti istinu o svojim tijelima i kako ona funkcionišu.

Dotaknula se i loših poteza Donalda Trumpa, sadašnjeg američkog predsjednika te da je ksenofobičnim i rasističkim izjavama doveo njenu porodicu u opasnost.

Memoari Michelle Obama trebali bi biti objavljeni sljedeće sedmice, a cijeli razgovor bit će emitovan na ABC-u u nedjelju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije