Melania Trump se nakon tri sedmice napokon pojavila u javnosti

Radiosarajevo.ba
Melania Trump se nakon tri sedmice napokon pojavila u javnosti
Američka prva dama Melania Trump u ponedjeljak se pojavila po prvi put u javnosti nakon operacije bubrega prije tri sedmice i sudjelovala u Bijeloj kući na svečanosti dodjele odličja obiteljima poginulih vojnika.

U saopćenju izdanom tim povodom navela je da joj je čast primiti u Bijeloj kući obitelji poginulih i odati priznanje njihovoj žrtvi.

Na ovu svečanost novinari nisu bili pozvani, a objavljena je samo službena fotografija.

"Svima onima koji su izgubili svoje voljene u službi naše domovine, naša nacija suosjeća zajedno s vama", navela je Melania u saopćenju iz njezina ureda.

"To je svečani podsjetnik da smo mi, američki narod, sposobni živjeti slobodno kako i živimo zahvaljujući nesebičnoj žrtvi naših muškaraca i žena u vojnim odorama", dodaje se.

Četrdesetosmogodišnja Prva dama 14. maja je bila podvrgnuta operaciji bubrega, a pet dana kasnije izišla je iz bolnice.

Njezin dugotrajan izostanak iz javnosti izazvao je spekulacije o tome da je oporavak bio teži nego li se to priznaje, da je možda imala plastičnu operaciju ili čak da je napustila Bijelu kuću.

U odvojenom saopćenju njene glasnogovornice navodi se prijekor koji je Melania uputila na adresu medija zbog tih spekulacija.

"Gospođa Trump je uvijek bila jaka i neovisna žena koja je svoju porodicu i svoje zdravlje stavila ispred svega drugoga i to se neće promijeniti zbog novina", navela je glasnogovornica, a objavio CNN.

"Ona je uvjerena u ono što radi, kao i u svoju ulogu i zna da je sve ostalo nagađanje i glupost", dodaje se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije