Melania razbjesnila Amerikance haljinom koju je nosila tokom govora

Radiosarajevo.ba
Melania razbjesnila Amerikance haljinom koju je nosila tokom govora
Melania Trump održala je govor na Općoj skupštini UN-a u kojem je osudila nasilje te istaknula da "nijedno dijete na svijetu ne smije biti gladno", a društvene mreže su je odmah razapele zbog odjeće koju je nosila na sebi dok je to izgovarala.

"Nijedno dijete ne smije biti gladno, uplašeno, terorizirano, zlostavljano i bez mjesta na kojem može potražiti pomoć. Svako dijete moramo naučiti empatiji, ljubaznosti, pažnji, integritetu i liderstvu, a to im možemo pokazati samo vlastitim primjerom", govorila je Melania noseći na sebi ružičastu haljinu s "puf" rukavima koja košta 2950 dolara.

Ekipi na društvenim mrežama nikako se nije svidio njezin skupi modni odabir pa su je odmah iskritizirali na društvenim mrežama.

"Melania Trump u hiljadama dolara vrijednoj Delpozo dizajnerskoj haljini priča da nijedno dijete ne bi smjelo biti gladno, "Njena haljina je bila 'pufasta' jer je bila napuhana ironijom", bili su samo neki od komentara ljutitih Amerikanaca.

Neke je podsjetila i na Teletubbiese.

Inače, mnogi su zaključili i da je Melania u ovom govoru iskritizirala svog supruga koji na društvenim mrežama često koristi govor mržnje i nasilja.

Zaimljivo je da se na Youtubeu može pronaći i snimak, na kojem su stručnjaci analizirali njen govor, tvrdći kako je imala veliku tremu tokom govora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije